Satya Ioga

“Pau mental, silenci, autocontrol, tracte amable i puresa de cor es troben en una ment en harmonia”.


Bhagavad Guita 17.16

Que és el Ioga?

El ioga és una disciplina, en la que la pràctica ens aporta uns beneficis que experimentem a través de l’experiència. Ioga vol dir Unió: unió del cos, la ment i l’ànima. Nascut a la Índia, és un mètode ancestral de millorament humà i el més antic del món i aporta de manera íntegra en la persona: equilibri, salut i consciència.
Amb la pràctica de ioga aprenem a controlar i equilibrar el cos, la ment i la respiració i a tenir un coneixement més profund de nosaltres mateixos.
Per a tenir un bon coneixement de nosaltres mateixos, és  necessari oferir-nos un espai. Tenir l’espai es essencial per connectar amb el cos i la respiració. I que tot el nostre sistema que ens conforma: tan físic, mental, emocional i espiritual restin en equilibri i harmonia. Mantenint la salut del cos i la ment i, així mantenir un estat òptim de salut.
El ioga és l’instrument idoni per aconseguir un estat de pau interior i prendre consciència del nostre cos i de la nostra ment. Són coneguts els beneficis d’aquesta pràctica mil·lenària com un sistema de salut per
alleugerir tensions musculars i emocionals.
Realitzar una sessió de ioga és obrir un parèntesi dins de l’enfeinada vida quotidiana i donar permís al descans i a la relaxació.

T’animes a compartir-ho amb nosaltres?
Beneficis del Ioga

Els beneficis del ioga són innombrables i es poden començar a palpar des de la primera sessió. En nombrarem alguns d’ells:

1-Redueix l’estrès, l’ansietat ó la depressió ajudant-ne a minimitzar els trastorns habituals que en deriven del nivell de vida occidental. La pràctica de ioga redueix els nivells de cortisol, l’hormona que alliberem quan estem estressats.

2-Clarifica la ment. El ioga potencia la capacitat de concentració i d’aprenentatge i, també afavoreix la memòria.

3-Millora la flexibilitat. La seva pràctica consisteix en estirar i tonificar la musculatura, per tant també ajuda a aconseguir una posició postural més dreta i natural. És molt recomanable per qui té problemes d’esquena i un lloc habitual a causa de la tensió i on es troba el sistema nerviós.

4-Redueix el risc de patir malalties. També el sistema immunitari és un dels beneficiaris de la seva pràctica. Les postures més la respiració que intervé en l’acompanyament de les postures. Fa que s’activi el sistema immunitari contribuint a enfortir-lo i es mantingui sa.

5-Augmenta els nivells d’energia. Està demostrat científicament que a nivell intern la pràctica de ioga activa els mecanismes alliberadors de dopamina, la substància que segrega l’hormona de la felicitat. Aquesta hormona està associada en les sensacions de plaer i amb paciència, es pot obtenir a través de la seva pràctica un estat més ple i constant.

6-Allibera tensions. El ioga i la seva pràctica permet posar un focus en el cos. Posar el focus, ens dóna la extensió en el que això significa. L’atenció en el cos i les sensacions, ens fan prendre consciència per alliberar les tensions que hi puguin haver físiques i per tant que es troben connectades en les tensions emocionals. Per tant, comença en una per a reduir-la i minimitzar-la i alliberar a l’altra.

7-Eleva l’autoestima. La sensació de benestar i felicitat de qui es practicant de ioga, ho coneix bé. El ioga ajuda a fomentar la confiança en un mateix i n’eleva el nivell d’autoestima.

8-Facilita un son profund.  Practicant ioga es cau més fàcilment en el son profund i reparador, i la sensació de descans i benestar serà més gran que pel simple fet, de dormir. És un molt bon remei per a qui pateix d’insomni, retornant-li el son al seu cicle natural.

65

“La comprensió de la ment ens fa sortir de la ignorància: el dolor i l’aferrament; llavors podem comprendre el conflicte que ens produeixen les dualitats”
Marta Casteràs