fbpx

Hatha Ioga Indi

Hatha Ioga: En el ioga trobem diferents estils, la base d’on neix és el Hatha Ioga on s’aprèn postures físiques, tècniques de respiració, concentració i relaxació. En les que aporten un gran millora de la salut física-mental i espiritual. Manté una esquena jove i incrementa l’energia amb la respiració. La seva pràctica és més quieta i a on es respira de 3 a 5 respiracions.

Hatha Vinyasa - Ioga dinàmic

El Hatha Vinyasa (ioga dinàmic) es basa en el mateix que el Hatha Ioga però amb la diferència que les postures es converteixen en fluides enllaçant-se a través del moviment i unint una postura amb una altra, a través de la seva pràctica. La seva pràctica requereix de molta més
concentració ja que el mateix dinamisme en la fluïdesa de les postures, el canvi és constant. 

Aquestes postures s’enllacen amb els Vinyasa, la consecució de 3 postures: Chaturanga dandasana (la planxa), Urdhva Mukha (gos boca amunt) i Adho Mukha Svanasana (gos boca a baix). La seva pràctica porta al practicant elasticitat i tonificació i que la respiració concreta Ujjayi, ajuda més fàcilment a escalfar el cos i ajudar a alliberar toxines.

Asthanga Vinyasa Ioga

L’ Ashtanga Ioga, és un ioga fluid i es basa en una sèrie concreta de postures. Són 3 sèries concretes i a on el practicant exercita la concentració a través dels drishtis (punts d’atenció concrets) i també de la respiració Ujjayi i pot preveure a cada moviment entre les postures. Un pràctica que requereix un avenç en el cos i la ment del qui la practica enfortint-lo i flexibilitzant-lo. I, desenvolupa plenament l’atenció i la concentració en tota la sèrie.

 

Ioga restauratiu

El Ioga restauratiu, és un estil passiu del Hatha ioga que ens acompanya i ofereix espai i rendició a través de l’espai que se li ofereix a la postura a través d’un temps concret. Les postures es sostenen de manera relaxada de 3 a 5 min. tot i que no és la dificultat de la postura en si, no és exigent sinó que es troba en l’execució de la mateixa postura en sostindre-la i mantenir una ment present. Un treball meditatiu que deixa la musculatura relaxada per treballar els teixits més profunds (fàscies, lligaments, tendons, articulacions i ossos.) Un viatge que regenera i la sensació de lleugeresa a través de la seva pràctica, és va fent cada vegada més agradable.

 

Ioga Nidra - Ioga del son concient

El Ioga Nidra, és una pràctica de ioga meditativa guiada en la que el practicant es manté en la mateixa postura durant tota la seva sessió. És en la postura de Shavasana (postura del mort) i a on es va desenvolupant una pràctica restaurativa. És en el fil conductor de l’estat de Nidra (entre el son i la vigília); què transcorre el verdader benefici de la pràctica. Treballa els estats del subconscient, inconscient per arribar al conscient. Una pràctica que s’accedeix a través de l’aturada del cos i de la ment per “netejar” a un nivell profund els patrons (Samskares), allà on
resideixen els obstacles que ens mantenen sense poder avançar. Purifica i restaura completament tornant la vitalitat a través de la seva pràctica.

Ioga nens familia

Ioga nens i famílies: És un espai de joc i trobada a través dels ritmes i cicles vitals de cada nen. Un espai on es permet sentir i respectar els seus processos a través de la pràctica de les postures, dels jocs, de la dansa, el teatre….aprenent a respirar i a relaxar-se i on poden tornar cap endins per permetre trobar l’espai, que es mereixen i que el món exterior no els deixa sentir.
És en la trobada amb les famílies que sorgeix la mateixa dinàmica que en el ioga nens; però intervenint i poden descobrir-se en la connexió de pares i fills a través del ioga.

Meditació

Meditació: La meditació aporta obertura, presència i lucidesa: treballa en l’atenció i la concentració. Acompanya els pensaments i estar en una consciència del temps i espai més clara, per així tenir una energia més equilibrada, plena i saludable.

 

Mantres

Mantres: El mantra es una combinació de paraules i sons on la ment i pensaments són alliberats a través de l’energia i vibració del so. El cant ó recitació de mantres activa i fomenta l’harmonia en totes les parts del ser humà connectant-lo en la seva part més esencial i espiritual.

“Lokah Samastah Sukhino Bhavantu”

Un mantra que ens diu que tots els Éssers del món de totes les parts i indifentment de la seva forma de vida i existir siguin lliures i feliços i que els meus pensaments, paraules i accions contribueixin per a que sigui així.