fbpx

Em presento, sóc la Marta Casteràs fundadora de Ioga Satya, un espai que va néixer el 2015 a Tàrrega, fruit d’un camí de compromís i disciplina.

La falta de connexió interna ens desvincula de la vida i les persones i ignora, el que veritablement és important per mantenir-nos amb vida i alineats a ella; una vida plena i saludable és la d’oferir-nos un petit espai interior. I és allà, on certament comença i acaba la vida. Una connexió cap a la nostra pròpia natura i què, és llavors quan podem connectar amb la que habita a fóra. El viatge interior es el de “tornar cap a casa”, on la sensació veritable d’habitar la pròpia llar amb cura, pot escoltar la plena solemnitat del silenci.

Quan tenia 20 anys, es va creuar amb mi l’art de la meditació, on en vaig experimentar i descobrir els primers estats de connexió i silenci interior. Darrerament, va aparèixer el ioga i a on em va anar seduint a palpentes. Subtilment aquesta seducció va ésser profunda del tot i la seva pràctica diària, em va fer tocar el més profund que habita en mi i que també es troba en la Verdadera naturalesa de tots els éssers. Aquest camí clarament m’ha indicat en cada moment allà a on havia d’estar. Respectant en cada moment tot el que sorgia en ell. Per a mi el ioga, és respectar i compartir-ne el seu saber i coneixement amb fidelitat. Una ofrena humil que acompleix amb el meu esperit; el d’estar i acompanyar. Portar veritat i llum, allà a on cadascú vol ésser acompanyat.

Un deure, que em dicta que el camí que m’ha estat ofert, és en la Veritat (Satya), en portar llum on la ignorància encara no ha estat abraçada.

Un camí que m’ha portat a formar-me en l’extensió que avarca el Ioga i en uns quants dels seus estils. Formant-me entre la Índia i Espanya, entre formacions, cursos, tallers….silenci i recolliment. Amb connexió amb grans mestres. Es sabut en la tradició del Ioga que, no apareix el mestre fins que l’alumne no està preparat. Aprendre de la saviesa i el coneixement: on es canal, per a què et pugui transmetre, en el i des de el cor: un espai de llum, de joia i de pau. Un oferiment perquè el Ioga sigui el teu mestre.

Agraïda als alumnes, agraïda als mestres per inspirar-me i deixar-me trobar en el camí del mig un camí auster, senzill i d’harmonia.