fbpx

LA PRIMAVERA – ELEMENT FUSTA

Cada estació representa una energia particular i es relaciona amb els elements i els òrgans d’una manera específica. 

La PRIMAVERA correspon a l’ELEMENT FUSTA i s’identifica amb el FETGE i la VESÍCULA BILIAR. A la primavera, la natura rebrota i el sol torna a pujar. El Yang es desperta amb força i els arbres floreixen amb aquesta forta energia.

 El fetge, igual que la primavera, és de naturalesa expansiva i és el responsable de generar el moviment al cos ja que emmagatzema i deixa anar la sang necessària per nodrir i humitejar els òrgans, vasos, músculs i tendons quan els hem de moure. Una altra funció important del fetge és la circulació adequada del Qi (energia vital o Prana) i del correcte fluir de les EMOCIONS. El que fa el fetge és esmorteir les emocions, i sovint ho sentim en la seva manifestació en forma de contractures en el recorregut del meridià de la Vesícula Biliar, que passa pels costats del cap, el clatell i el trapezi abans de baixar per els costats de tot el cos fins a arribar als peus. L’ emoció associada al fetge i, per tant, també a la primavera, és la còlera, la ira i la frustració. Si deixem que aquestes emocions predominin al nostre estat d’ànim, aleshores la circulació del Qi, de l’energia vital, pot estancar-se o ascendir fins al cap donant lloc a mals de cap, contractures, ansietat, insomni, etc. 

Aquesta sessió estarà enfocada en treballar Asana i Pranayama per harmonitzar l’energia de fetge, desbloquejar el meridià de la Vesícula Biliar i relaxar la ment. Així ens afinem no només amb nosaltres mateixos, sinó també amb els ritmes de la natura, dels quals formem part en completa sinergia.

Dia: 24 març

Hora: 19.30h – 21.30h

Aportació

Alumnes del centre: 20€

No alumnes: 25€

INSCRIPCIONS 630 836 478